את סטודיו Suit-Case – בני הזוג קרן ודניאל סינגר הכרתי לראשונה במסיבת העיתונאים של ״מעבדת פיס – טרמינל עיצוב ירוחם״ לפני כשנה. קרן סיימה לימודי עיצוב פנים בHIT ב-2008 ודניאל סיים לימודי אדריכלות בטכניון ב- 2009, ויחד הם הצטרפו למחזור הראשון של תכנית הטרמינל בירוחם ב-2015.
התכנית היא פרוייקט מוצלח נוסף של עמותת ״לצאת מהקופסא״, שתומכת במעצבים צעירים תוך שיתוף פעולה עם הקהילה, ובמקרה של התכנית בירוחם מחברת בין המעצבים ובין מפעלי תעשיה שבמקום כמו מפעל הזכוכית פניציה. העבודה עם המפעלים פתחה בפני המעצבים שמשתתפים בתכנית אפשרויות לעבוד עם חומרים שלא עבדו איתם בעבר, כמו זכוכית והשהות באיזור התעשיה באופן טבעי זימנה עבורם איסוף של פסולת תעשייתית כמו שאריות עץ, ברזל וגומי.

אחד מהפרוייקטים שעבדו עליהם בטרמינל הוא ״שקיעה בבקבוק״ מנורות שולחן שכל אחת מהן ממוחדשת מ-3 בקבוקי זכוכית עם בסיס מעץ אלון. בקבוקי הזכוכית ממפעל פניציה, נפגמו על פס הייצור ולא אושרו למכירה. צילום עידו אדן
לפני שהצטרפו לתכנית גרו במרכז אבל כמו שקרן אומרת ״ה- Slow living תבוע בדניאל מאז ומתמיד זה בא ממנו באופן טבעי, אצלי אולי קצת פחות. אבל מאז שטיילנו שנה בעולם זה מתעצם בי. קניות לדוגמא, לא מעניינות אותנו, אלא אם באמת צריך משהו, באוכל תמיד אהבתי להשקיע ומאז שאני בירוחם אני אופה לחמים וזה תענוג לכל החושים. אנחנו אוהבים ללכת לאגם בירוחם ולצפות בשקיעה. אנחנו עוצרים הכל והולכים. אחר כך חוזרים לעבודה״

תכשיט JOLI, התליון הוא קליפס (תנין של חשמל) וניתן לחבר אליו מה שרוצים, כך שחתיכת חוט, נייר יפה, פרח או עלה (מזכרת מהטבע) יכולים להיות חלק מהתכשיט ולתת לו אופי חדש
מיד אני מנסה לבדוק אולי הריחוק מהמרכז משפיע על קצב העשייה והתוצאות המקצועיות שלהם אבל קרן מבטלת את הטענה ומשיבה עוד לפני שסיימתי לשאול ״אנחנו עובדים קשה, בונים את עצמנו ואת העסק שלנו, מתנסים, עושים טעויות, אלה דברים שאינם תלויים במקום שבו אנו נמצאים. בשביל להקים עסק ולגרום לו להצליח צריך לעבוד קשה בכל מקום. מצד שני ישנה שלווה באוויר, שקט, מדבר, צניעות, אין התמסחרות. אלה דברים שבהחלט קשורים למקום ומתאפשרים לנו בגלל שאנחנו בירוחם״.
מאז סיום התכנית סטודיו Suit-Case הספיקו לסיים פרוייקט מוזמן למרכז המבקרים של אתר מיחזור הפסולת דודאים. הם הקימו במקום נגריית שטח ממנה יצרו והקימו ספרית חומרים כשהם עושים שימוש חוזר בחומרים וחפצים כמו ארגזים ישנים של בית אריזה וארגזי פלסטיק. הם מעבירים סדנאות מיחדוש לילדים ומבוגרים בהן משפצים ובונים מחפצים וחומרים קיימים, כמו למשל משאיות משאריות עץ, ספסל מצמיגים וקרשים ואדניות מחלקי עץ. הם יצרו סדרת כלי רכב בשילוב עץ, מתכת וגומי, זוהי סדרה אמנותית (Artdesign), אותה השיקו ביריד ״צבע טרי״ שהתקיים באפריל האחרון.
נכון לכתיבת שורות אלו (וכנראה לעוד ימים רבים), קרן ודניאל עדיין גרים בירוחם ואני אתן לקרן לסיים בדרכה הרגועה: ״כל עוד נעים וטוב לנו, אנחנו נשארים (בירוחם). הכרנו אנשים נפלאים שהפכו להיות חברים טובים במהרה, אנשים שאנחנו יכולים לפנות אליהם ולהתייעץ איתם, אנשים שדואגים לנו. יש לנו חצר קטנה ודניאל אוסף ומציל כל צמח חצי מיובש שנקלע בדרכו וחברים באים ואנחנו יושבים על בירה ומדליקים מדורה בערב, זה כיף והכי חשוב יש לנו סדנה להגשים בה את החלומות שלנו״.
///
עם קשר ובלי קשר עבודה אחת שאהבתי השבוע >

קפיצת ראש, אורי זא״ב סגל, טושים(של ילדים) על נייר
מאד התחברתי לסגנון העבודות שלהם ובמיוחד למנורות (אוהבת מאד זכוכית). מקנאה באורח החיים שלהם ובשלווה שתורמת ליצירה. מפנטזת בחורף הבא לארגן טיול לירוחם (יש שם מלון חברתי מעוצב) והפוסט שלך חיזק את הרצון.
אני כבר הצעתי להם החלפת בתים *-) את מפנטזת ביקור או משהו ארוך יותר ?
מיכל ויטל, החלפת בתים עוד תהיה כאן 🙂
מיכל מנור, מוזמנת ליצור קשר כשאת מגיעה, עצות, טיפים, סדנה או סתם לבקר בסטודיו 🙂
בדיוק מתאים לחדר העבודה החדש שלי.
איך קונים או יוצרים קשר ?
יש לינק למעצבים בתחילת הפוסט, אבל זרקת רעיון ?
היי איתן 🙂
את כל המוצרים וגם את גוף התאורה ניתן לרכוש בחנות באתר שלנו. קישור לגוף התאורה (במבצע עכשיו): http://suit-case.co/product/sunset-in-a-bottle-table-lamp/
או דרכנו ישירות: 054-7001181.
איזה צמחים נמצאים בתמונה מספר 3